Category Archives: Uncategorized

Dramatik i Malmberget

I dagarna har det bokstavligt talat varit dramatik i Malmberget med betydligt fler skakningar än normalt och i morse, strax före 06.30 hände det vi väntat på, hålrummet ovanför malmkroppen Fabian har nu mer ett hål upp i dagen!

Om detta kan man läsa i de tidningar som bevakar den norra landsändan, t.ex.
NSD och Norrbottens-Kuriren. LKAB ha också skrivi på sin hemsida.

Och ännu finns det kvar material som ska falla ned så mer skakningar är att vänta!

Stora sjöfallet!

På torsdag morgon bar det av mot fjällen, närmare bestämt Stora sjöfallet! Ungefär 1,5 h bilresa hemifrån mig möts man av dessa vyer:

Bakom den lilla höjden på bilden döljer sig Sourvasdammen, den största konstgjorda vattenkraftdammen i Sverige.

Vi tog med oss grillen och for ut över sjön.

Här är borrmästaren i farten och förbereder för pimpelfisket.

Jag fick också köra skoter för första gången! Gula faran tog mig ut på tur runt sjön.

Fiskeresultatet var två plutt-fjällrödingar…

Efter en härlig eftermiddag på i solen på sjön fick jag chansen att nörda lite, samt åka mer skoter, och följde med två av mina kollegor som skulle titta på dammluckor vid Satisjauredammen. Då en av dem tidigare jobbat på Vattenfall fanns lite kontakter och vi lånade Vattenfalls tjänsteskotrar och for iväg genom vinterlandskapet.

 

Även dag 2 fick jag nörda lite till när vi alla besökte Vietas/Stora sjöfallets kraftverksanläggning efter lunchen, det är bra med kollegor som jobbat åt Vattenfall!

Två strålande bra dagar som även innehöll ledargruppsutveckling(hmm… kanske var det huvudsyftet?), bastubad, trevliga måltider, renar bredvid vägen och gott om tid att lära känna mina nya kollegor! Och jag lovar, vi hade ingenting med det försvunna Herkulesplanet att göra, vi var några mil söder ut.